Web Tapu Randevu Nasıl Alınır?

Web Tapu İşlemleri

2017 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından kullanıma açılan çevrim içi web tapu sistemi, vatandaşların tapu ile işlemleri daha hızlı yapmasına yardımcı olan ve tapu müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltan faydalı bir sistem. Doğrudan e-Devlet şifresi ile erişebileceğiniz bu arayüz sayesinde tapu randevu işlemlerini de hızlıca tamamlamanız mümkün. Ancak özellikle sistemi ilk kez kullanıyorsanız, randevu oluştururken hata yapmamak adına aşağıdaki rehberden faydalanmak isteyebilirsiniz.

Web Tapu Randevu İşlem Adımları

Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde tapu ile ilgili işlemler yapmak için öncesinde online sistemi kullanarak randevu oluşturulması gerekir. Aksi halde, doğrudan tapuya giderek işlem yapmak mümkün olmaz. Günümüzde web tapu sistemi üzerinden sadece birkaç dakika içinde istediğiniz gün ve saate randevu oluşturmanız mümkün. Sistemi kullanmayı bilmeyenlerin izlemesi gereken temel işlem adımları ise şu şekilde:

1. Sisteme Giriş ve Kayıt

Randevu menüsüne erişmek için öncesinde https://webtapu.tkgm.goc.tr/ adresine giderek sisteme giriş yapmanız gerekli. Sayfaya erişim sağladıktan sonra sağ üst kısımda yer alan “bireysel giriş”, “kurumsal giriş” ve “for foreigner” seçeneklerinden birini tercih etmeniz mümkün. Ancak bireysel giriş, ilerideki işlemleri daha hızlı yapmaya yardımcı olduğundan en ideal seçenek. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra “e-Devlet şifresi ile giriş” yöntemini tercih ederek ve ardından T.C. kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi girerek web tapu randevu sistemine geçiş yapabilirsiniz.

2. Kişisel Bilgiler

Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu almak için kişisel bilgilerinizi güncellemeniz istenir. Telefon numarası, e-posta adresi gibi kayıtlı bilgileri doğru şekilde düzenledikten sonra aşağıda yer alan “Kaydet” seçeneği üzerinden sisteme kaydederek sonraki adıma geçebilirsiniz.

3. Başvuru ve İşlem Türü

Kişisel bilgileri güncelledikten sonra ana sayfadaki “Başvuru yap” butonu üzerinden birçok işlem arasında seçim yapabilirsiniz. Menüde tapu işlemleri, kadastro işlemleri, eski kayıt belge işlemleri ve Osmanlıca belge olmak üzere 4 farklı ana işlem türü bulunur. Amacınız tapu randevusu olduğundan, tapu işlemleri menüsünün altındaki satış, ipotek, diğer ve satış-ipotek işlemlerinden birini tercih ederek sonraki menüye devam edebilirsiniz.

4. Başvuru Tamamlama

İşlem türünü seçtikten sonra başvuruyu başarılı şekilde tamamlamak için izlemeniz gereken bazı adımlar bulunuyor. Hatasız bir başvuru için bu adımlara dikkat etmeniz büyük önem taşıyor.

web tapu başvuru işlemleri

İşte, başvuru esnasında dikkat edilmesi gerekenler;

  • Öncelikle listede çıkan taşınmazlar arasından işlem yapmak istediğinizi seçin,
  • Ardından işlemi hangi müdürlükte yapacağınızı belirleyin,
  • Kimlik bilgilerinizi kontrol edin,
  • Taraf bilgisini gerçek kişi (şahıslar) veya tüzel kişi (şirketler) olarak belirleyin,
  • İşlemi kendinizin mi yoksa vekaleten başka birinin mi yapacağını işaretleyin,
  • Alıcıya ait kimlik numarası gibi kişisel bilgileri girin,
  • Belediyeden alınan ve beyan niteliği taşıyan belge üzerindeki bedeli ve satın alma bedelini ilgili menüye yazın,
  • DASK poliçesi sahibine ait kimlik numarasını ve poliçe numarasını girin; eğer işlem ipotekli satış ise belge üzerindeki ipotek bedelini ekleyin,
  • Karşınıza çıkan bilgilendirme metnini okuduktan sonra “Başvuruyu tamamla” butonuna tıklayın.